+359 886 939 530

Отдавна се каня да разкажа моята история и ето, че намерих време. Все по-често чувам колко много хора страдат от паническо разстройство и имат проблеми, които сами не могат да решат. Аз също преминах през такива проблеми.

Първият път беше преди десетина години . Тогава получих страх след като момиче от моя клас почина в катастрофа.Аз съм учител и бях нейна класна.Лечението беше дълго, трудно, пих успокоителни, но свиквах с тях и ме беше страх ако ги спра, всичко да не се повтори отново. Някак с годините всичко отшумя, но остана един страх в мен, една тревожност, когато чуя новини за болести или нещо подобно. Тогава не бях чувала за паническо разстройство, свикнах с безпокойството, но ми пречеше да се отпусна и да се почувствам абсолютно здрава.Имах си и лек световъртеж в моменти на силна тревожност.

Преди няколко месеца, след един стрес, всичко започна отново. Вече знаех доста за паническите атаки, за паническото разстройство. Бях чувала, че психотерапията действа добре, но живея в малък град и тук нямаме такива специалисти. Започнах да чета в интернет и да търся информация и случайно една вечер попаднах в групата на Боряна във фейсбук „Психология в действие“. Препоръча ми я фейсбук-приятелка, с която имаме общо хоби – бродирането. Всъщност после разбрах, че нищо не е случайно в този живот. След първия ми коментар, в който търсих помощ, но не с лекарства, се чухме с Боряна по телефона. Тя предложи помощта си и аз без да се замислям приех. Бях чувала за психотерапията, но се уверих, че действително помага. Не вярвах, че така бързо ще започне промяната в мен. Не казвам,че се случи веднага и че беше лесно, но благодаря от сърце на Боряна, която ми посочи правилния път! Колкото повече човек вярва в нещо, толкова по-бързо то започва да се случва! Сесиите ни бяха по телефона по един път в седмицата. Трудно ми беше да излизам сама, да ходя на места, където има много хора, а най-голямото ми предизвикателство беше да издържа 5-6 часа в училище, пред учениците, защото ми се виеше свят и не можех да се съсредоточа. Бях известно време и в болнични. Постепенно, сесия след сесия, ставах все по-спокойна и по-уверена.Сега излизам, пазарувам сама в големите магазини, чувствам се добре. Мисля, че има още върху какво да поработя. Знам, че е трудно човек да избере за себе си кое е най-правилното, трудно е да се довериш на непознат, но аз имах късмет да срещна Боряна в живота си, за което безкрайно ѝ благодаря!

П.В., гр. Смолян